Toko 1950

Over ons.

Wij willen iedereen laten genieten van de authentieke Indonesische gerechten die wij van onze ouders meekregen. 

Authentieke gerechten

Ontstaan uit een gezamenlijke droom

In 1950 kwam onze familie met de boot vanaf het eiland Java in Indonesië naar Nederland. Een tocht van zo’n 6 weken via het Suezkanaal en de Golf van Biskaje. Onze ouders gingen wonen in Woerden. Hier zijn ze nooit meer weggegaan en onze familie woont hier nog steeds.

Nu vele jaren later hebben wij, broer en zus, van de tweede generatie een gezamenlijke droom. We willen iedereen laten genieten van de authentieke Indonesische gerechten die wij van onze ouders meekregen. Van een typische sambal goreng boontjes tot huisgemaakte lempers.

Samen zijn en eten

Het samen zijn met elkaar en het eten is in de Indonesische cultuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij ons in de keuken draait het om gastvrijheid, familie, warmte en lekker eten. We gaan koken volgens de recepten van mijn oma en moeder. Authentieke gerechten met alleen verse producten. Nasi Goreng, Lemper, Babi Ketjap, broodjes Bapao, Rendang en Soto Ajam. En we maken ook vegetarische gerechten. Naast onze take away verzorgen wij ook catering en maaltijden voor overwerk of vergaderingen. Tevens zijn onze saté en hapjes pannen een begrip in Woerden.

Toko

Ook fungeren we als een kleine toko. “Kruiden, kroepoek, spekkoek en sambal, het is maar een klein assortiment, maar wel allemaal huisgemaakt”, vertelt Huub. Maar je kunt ook afhalen bij Toko 1950. Of het nu voor avondeten is of gewoon een lekker tussendoortje. 

Selamat Makan!

Huub Lehmann

Toko 1950

Magda Lehmann

Mac Indosnek

We vinden het leuk als je een recensie achterlaat!